Content is loading
Skip to main content

Kom i praktik som finansøkonom

Er du lige så god til mennesker som til tal? Så kom i praktik som finansøkonom!

Som praktikant hos os starter din udvikling og læring allerede fra dag 1, når du prøver kræfter med jobbet som personlig rådgiver. Du får et intensivt forløb, hvor du bliver en del af et team, der hjælper kunderne med blandt andet daglig økonomi, investering, bolig og pension. Ligeledes bliver du del af et socialt læringsforløb på tværs af hele landet, hvor du sammen med de andre praktikanter, får indsigt i Danske Bank, i rådgiverrollen mm.

Du er fra starten med på både fysiske og virtuelle kundemøder, hvor du er med til at sikre, at vores kunder får en god oplevelse og rådgivning med høj faglighed, der passer til deres behov og situation.


Din karrierevej som finansøkonom

Hvis du er i gang med finansøkonomstudiet, har du mulighed for at komme i praktik hos os på dit 4. semester. Som finansøkonom-praktikant prøver du kræfter med jobbet som personlig rådgiver i et vores rådgivningscentre eller i vores digitale afdeling, Daily Banking. Nogle af vores praktikanter har gode erfaringer med at fortsætte i afdelingen som studentermedhjælper, når de skal tilbage på skolen efter praktikken. På den måde fastholder du kontakten og fingeren på pulsen inden Trainee-forløbet. 

Hvis både du og vi bliver glade for samarbejdet i praktikperioden, kan du som færdiguddannet finansøkonom følge et uddannelsesprogram på 18 måneder, der fører dig frem til et job som privatrådgiver. Her bygger vi videre på dit fundament fra finansøkonom-uddannelsen og tilbyder dig faglig- og personlig udvikling.

Efter endt traineeforløb forsætter din karriere som privatrådgiver, og du kan supplere med specialer indenfor et eller flere områder som eksempelvis bolig, investering, pension. På den måde får du skabt et solidt fundament for din videre karriere. Det er vigtigt, at du brænder for at give kunderne den gode kundeoplevelse. Samtidig er du udadvendt og åben, så du naturligt vækker tillid hos kunderne.

Vær med til at skabe fremtidens bank

I Danske Bank bliver du en del af arbejdet med at skabe fremtidens bank. Den digitale succes MobilePay er bare et af de mange tiltag, som gør hverdagen enklere for vores kunder, og som privatrådgiver bruger du dagligt alle de digitale løsninger vi har - også i forhold til kunderne.

Vi ansætter praktikanter til vores onlinebaserede filialer i Århus og Høje Taastrup og vores fysiske rådgivningscentre i hele landet.

Q&A

Her finder du svar på nogle af de spørgsmål, vi ofte bliver stillet:
  • Efter 18-måneders traineeforløb bliver du privatrådgiver. Vi vælger at bruge 18 måneder for at sikre dig et solidt fundament til din videre karriere. Efter de første 12 måneder får du en lønstigning, som afspejler, at du allerede er kommet et godt stykke vej i din udvikling.

  • Vi kigger naturligvis på karakterer men de betyder bestemt ikke alt! Det er mindst ligeså vigtigt, at du har de personlige egenskaber, der skal til for at møde kunden og give dem gode oplevelser. Og så er det også en fordel, at du har erhvervserfaring, som viser, at du kan tage ansvar.

  • At være en del af landets størst bank giver dig en lang række karrieremuligheder på sigt. Det kan være, at du på et tidspunkt i fremtiden f.eks. vil være rådgiver for de meste komplekse kunder, være leder eller være specialist – mulighederne er der, hvis du griber chancen. Og så får du muligheden for at suge til dig fra en lang række af branchens allerdygtigste medarbejdere og arbejde med førende, innovative produkter og løsninger.

  • Med over 21.000 medarbejdere på tværs af 8 lande består Danske Bank af en bred gruppe med vidt forskellig uddannelsesmæssig baggrund ca 50% er kvinder og 50% er mænd. Størstedelen af nyansatte i 2020 var under 30 år gamle.

More stories on Instagram


If you want to see how daily life is in the bank, follow us on Instagram for more stories.

Follow us