Content is loading
Skip to main content

Internship 

Har du ett stort intresse för finans och vill veta mer om hur branschen fungerar? Då kanske våra internship på Corporate Finance är något för dig! Internshipen ger dig en fantastisk insikt i hur branschen fungerar. Du kommer att utvecklas både personligt och professionellt, och du kommer att få värdefull erfarenhet av att jobba i team och projekt.

Fast-track till en lyckad och rolig start på karriären

Ett internship på Corporate Finance gav mig den ultimata möjligheten att få testa på den dynamiska vardagen Investment Banking erbjuder, vara del av ett projektteam och etablera en stabil grund för min framtida karriär. Motivationen bakom mitt internship var att komma till en ambitiös och snabbfotad organisation som kunde erbjuda en brant inlärningskurva och framtidsmöjligheter. Jag möttes av en inkluderande, motiverande och expansiv miljö med högt i tak och kollegor i världsklass.

Att få vara del av en väletablerad aktör på marknaden, en snabbväxande organisation med öppen kultur, möjlighet att ta stort ansvar tidigt, samt jobba med ambitiösa människor som man kan ta rygg på, är några anledningar till varför just jag valt att stanna på Danske Bank.

Jenny, Intern 2021
Tim avslutade sina studier i Corporate Finance i maj 2021, och började som intern i Danske Bank Corporate Finance månaden efter. Redan tre månader senare blev han anställd på heltid. 

"Jag fick tidigt en uppfattning av Danske Bank som stark spelare i Norden med ett stort fokus på att utveckla både verksamheten samt sina medarbetare. En bank som ville ta en större bit av marknaden i Norden. Det lockade mig till att gå till just Danske Bank, snarare än en mer statisk bank. Investment Banking är väldigt dynamiskt. Uppgifterna jag ställs inför tenderar att variera vitt. Jag utvecklas ständigt och ställs inför nya utmaningar dagligen – attribut som passar mig väldigt väl!"

Tim, Intern 2021

Är du intresserad av våra internships?

När vi letar efter våra framtida interns så tittar vi självklart på betyg, men det är inte det viktigaste. Vad vi vill veta är varför just du vill göra ett internship – och varför just hos oss. Intresse och engagemang, tidigare erfarenhet och eventuella utlandsvistelser väger minst lika tungt som betyg.

När du väl blir antagen till ett internship får du direkt prova på hur det är att jobba ”på riktigt”, och om du trivs så finns det goda möjligheter att fortsätta jobba hos oss efter examen. Det är din inställning och utveckling under internshipet som avgör om du får möjlighet att stanna hos oss, inte enbart vad du har gjort tidigare eller dina betyg.

More stories on Instagram


If you want to see how daily life is in the bank, follow us on Instagram for more stories.

Follow us