Indholdet hentes
Gå til hovedindhold

Hverdagsøkonomi på skoleskemaet giver elever bedre pengevaner

Skoleelever bliver mere bevidste om økonomiske valg i hverdagen efter bare otte timers undervisning i emnet, viser ny undersøgelse. Nu vil Danske Skoleelever have hverdagsøkonomi på skoleskemaet på alle landets skoler, og undervisningsmaterialet er allerede klar. Projektet hedder Peng’ Pong og er udviklet i samarbejde med Danske Bank.

Der er mange forskelle på at være ung og voksen. En af dem er, hvilke overvejelser man gør sig, inden man bruger penge på at købe en vare: Er prisen god? Hvor mange penge er der på kontoen? Og er det måske smartere at spare pengene op?

Disse overvejelser er langt fra en selvfølge for børn og teenagere. Men det kan ganske få timers undervisning i hverdagsøkonomi lave om på. En ny undersøgelse viser således, at dobbelt så mange 11-12-årige gør sig de førnævnte overvejelser inden et køb, efter at de er blevet undervist i hverdagsøkonomi i blot otte timer. De svarer, at de fremover ofte eller altid vil gøre sig de overvejelser.

Danske Skoleelever vil have alle skoler med i projektet
Tallene begejstrer Esther Vyff, som er formand for Danske Skoleelever. Hun vil have alle landets skoler til at undervise eleverne i hverdagsøkonomi.
”Nu har vi testet vores undervisningsmateriale i klasser over hele landet, og deres respons bekræfter mig i, at vi kan gøre en stor forskel for elevernes forståelse for hverdagsøkonomi ved at tage emnet op i matematiktimerne. Vi har gjort undervisningen aktiv og dialogbaseret, lige præcis som god undervisning skal være, og når eleverne samtidig synes, emnet er spændende, så bliver det rigtig godt,” siger Esther Vyff.

Undervisningsmaterialet er klar til brug
Danske Skoleelever har i samarbejde med Danske Bank udviklet undervisningsmaterialet Peng’ Pong til skolernes mellemtrin. Materialet, der er benyttet i pilotprojekter på en række skoler, ligger til fri afbenyttelse for landets skoler på projektets hjemmeside pengpong.dk 

”Min forhåbning er, at alle elever på mellemtrinnet får hverdagsøkonomi på skoleskemaet, for det har de fortjent.”

Esther Vyff

Formand for Danske Skoleelever



På baggrund af de gode resultater fra pilotprojekterne og elevernes ønske om at lære mere om hverdagsøkonomi er Esther Vyff ikke i tvivl. Hun opfordrer alle landets skoler til at overveje at prøve undervisningsmaterialet af:

”Min forhåbning er, at alle elever på mellemtrinnet får hverdagsøkonomi på skoleskemaet, for det har de fortjent,” siger hun.

Tidlig erfaring med penge er vigtig
At give børn og unge gode pengevaner er også en vigtig sag for Danske Bank, som oplever, at flere børn og unge har udfordringer med deres hverdagsøkonomi:

”Som bank ved vi, at gode pengevaner dannes tidligt i livet, mens dårlige pengevaner kan få livslange konsekvenser. Derfor støtter vi op om elevernes ønske om at få økonomi på skoleskemaet i folkeskolen. Vi ønsker at øge både kendskabet til og forståelsen for, hvad gode pengevaner betyder i hverdagen. Og samtidig vil vi gerne være med til at inspirere eleverne til at tale mere om penge derhjemme og i skolen, så vi kan skabe en højere grad af finansiel tryghed i hverdagen,” siger Anne Juel Jørgensen, børne- og ungechef i Danske Bank. 

Om Peng' Pong

Peng’ Pong er et helt nyt projekt, der ønsker at styrke den finansielle dannelse for elever på mellemtrinnet (4.-6. klasse. Projektet tager udgangspunkt i elevernes hverdagsoplevelser og vil igennem øvelser, dialog og refleksion udvikle elevernes kompetencer, færdigheder og viden inden for økonomi.
Projektet og undervisningsmaterialet er udviklet af Danske Skoleelever i samarbejde med Danske Bank.

Vil du vide mere?

fbb806eb-00090258-f0037313
Tilmeld dig nyhedsbreve fra danskebank.com

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig nu