Indholdet hentes
Gå til hovedindhold

Danske Bank partner i nyt techlab

Et nyt digitaliseringslaboratorium, der skal forske i fremtidens digitale detailhandelsløsninger, er åbnet i Lyngby med blandt andet Danske Bank som samarbejdspartner. Partnerskabet er del af bankens mål for samfundsansvar, hvor vi hjælper nordiske startups og vækstvirksomheder med at vokse.

Et nyt laboratorium, RetailTech Lab, hvor iværksættere, studerende, forbrugere og aktører i detailbranchen sammen kan afprøve og forske i nye virtuelle og digitale løsninger, er åbnet i Lyngby Storcenter med Lyngby-Taarbæk kommune, Danmarks Tekniske Universitet (DTU) samt Danske Bank har en række andre store danske virksomheder som partnere og samarbejdspartnere.


RetailTech Lab er etableret med støtte fra Danmarks Erhvervsfremme-bestyrelse og blev indviet den 16. juni af blandt andet administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen og folketingsmedlem fra Venstre Tommy Ahlers. Danske Banks chef for Danske Banks afdeling for Iværksættere og Startups, Growth & Impact, Klaus Hjort deltog også. Billede: Peter Sørensen


Løsningerne skal være med til at styrke dansk detailhandlen, som i dag er presset af øget online salg, og som forventes at blive yderligere presset i takt med at handelsplatforme som Amazon og Alibaba vinder markedsandele. 

”Det helt store spørgsmål er, hvor detailhandlen ender. Ender vi alle sammen som kunder hos Amazon eller Alibaba, eller kan vi skabe vækst og arbejdspladser i Danmark ved at finde på nye løsninger? Nu er der skabt et sted, hvor man kan finde innovative løsninger i fællesskab mellem eksisterende detailbutikker og startups”, siger chef for Danske Banks afdeling for Iværksættere og Startups, Growth & Impact, Klaus Hjort. 


Billede: Klavs Hjorth,  chef for Danske Banks afdeling for Iværksættere og Startups, Growth & Impact, Klaus Hjort. 
 
Inspiration og sparring for små og store butikker
Som en del af samarbejdet har Danske Bank og Retail-Tech Lab stiftet en partnerskabspris, som gives til en detailbutik og en startup, som gennem et partnerskab via RetailTech Lab har gjort noget enestående for at fremme innovative digitale eller teknologiske løsninger til retailbranchen. 

Danske Bank kan med partnerskabet også sende startup-virksomheder fra Danske Bank-platformen TheHub videre til RetailTech Lab, forklarer Klavs Hjort, og de kan sende små detailbutikker på inspirationsbesøg og gå-hjem-møder i laboratoriet og hjælpe større butikskæder med at afprøve nye teknologiske løsninger i samarbejde med laboratoriet. 

3 andre eksempler på vores støtte til startups

  • The Hub Nordens største portal for startups, der jagter medarbejdere og investorer. 600-700 nye job uploades på portalen hver måned. 
  • +Impact Portal for Impact startups med bæredygtighed integreret i deres forretningsmodel.
  • Danske Bank Growth Et målrettet tilbud til alle start-upkunder i Norden målrettet alle virksomhedens faser: opstart, vækst og exit. Specialiserede rådgivere, hjælp til at sikre international vækst, hurtig og simple bankløsninger, hjælp til funding og netværk.

Læs mere om vores arbejde med at støtte iværksætteri