Indholdet hentes
Gå til hovedindhold

Danske Bank åbner i dag sikre gratis betalinger på Internettet

Publiceret under overskriften: Danske Bank åbner i dag for sikre gratis betalinger på Internettet



Pressemeddelelse
Danske Netbetaling, der åbner i dag, er en sikker og gratis måde at betale for køb på Internettet på. Fremover vil der ligge et ikon med navnet Danske Netbetaling på en række butikkers hjemmesider. Når man klikker på det, kan man betale for et indkøb på Internettet med det samme og uden at skulle opgive numre på kreditkort eller andre følsomme oplysninger.

Danske Bank er først med denne nye service, og den er gratis både for butikker og kunder i det første år. Det ventes, at 250 butikker vil være med inden for et halvt år.

Blomsterbutikken Interflora er som den første butik koblet til Danske Netbetaling. Fra i dag kan kunder i Danske Netbank bestille en buket blomster i Interfloras netbutik og finde ikonet med Danske Netbetaling. Når der klikkes på det, kobles kunden automatisk ind på Danske Netbank, hvor kunden selv gennemfører betalingen.

Det koster ikke noget at blive koblet op på systemet, og i løbet af den nærmeste fremtid vil SAS, Tele Danmark, HABURI, ISO, Fona, SOL BILLETnet, Dansk Shell, IBM, Tuborg Julebryg Sneshoppen, Falckbutikken, Euroman, VingShop, VIPshoppen og Kometh.Company m.fl. komme med.

Inden jul udbygges Danske Netbetaling med markedspladsen Danske Netshop på www.danskebank.dk. Den vil give et samlet overblik over de butikker, der er med, og man kan fra markedspladsen på bankens hjemmeside klikke sig ind på de butikker, der er med i systemet.

Fakta om netbetaling

Betalingstransaktionen:
Betalingsformidlingen sker direkte og online mellem køberens og forretningens konto i Danske Bank ved en konto-til-konto overførsel. Køberen bekræfter transaktionen med sit aftalenummer og kodeord fra Danske Netbank.

Statustransaktionen:
Med statustransaktionen kan forretningen ved at angive den enkelte ordres referencenummer få klarhed over den aktuelle status på transaktionen - enten gennemført eller afvist. Det sikrer en hurtig ekspedition af kunderne.

Tilbagebetalingstransaktionen:
Kan bruges, hvis forretningen ønsker at tilbageføre/annullere en tidligere udført betaling - eller en del af beløbet. Eksempelvis ved reklamationer.