Indholdet hentes
Gå til hovedindhold

Danske Bank sælger hovedsæde til Standard Life

Som et led i Danske Banks igangværende salg af ejendomme har banken underskrevet aftale om et salg af hovedsædebygningerne ved Holmens Kanal i det indre København. Køber er Standard Life, der er et livsforsikringsselskab, som er børsnoteret i London. Salgsprisen udgør 1,4 milliarder kroner.

Danske Bank vil fortsætte med at anvende bygningerne som hovedsæde - nu som lejer. Med aftalen fortsætter banken med at fokusere på sine kerneaktiviteter. Salget af komplekset i Holmens Kanal, der i alt omfatter 14 bygninger, sker i forlængelse af tidligere offentliggjorte sale and lease back-aftaler af hovedsædelokaliteter i Høje Taastrup, Glostrup og på Østerbro i København.

"Vi skal løbende tilpasse vores forretning til kundernes behov og sikre, at vi bevarer størst mulig fleksibilitet i anvendelsen af vores bygninger. Derfor er det ikke længere hensigtsmæssigt for os at eje en stor ejendomsportefølje. Holmens Kanal har været omdrejningspunkt for banken siden 1875, og vi ser frem til samarbejdet med Standard Life", siger økonomidirektør Henrik Ramlau-Hansen fra Danske Bank.

Standard Life, der i forvejen er en betydelig ejendomsinvestor, får som ejer nu til opgave at forvalte komplekset, der tæller bygninger som Peschiers Gård samt Erichsens Palæ med de velkendte søjler ud mod Kongens Nytorv.

"Vi er i Standard Life meget tilfredse med, at det er lykkedes at erhverve så historiske bygninger i midten af København. Sammen med vores lokale partner Capital Investment vil vi drive bygningerne med respekt for den historiske arv", siger Daniel McHugh fra Standard Life.

Fakta om salget
Salget omfatter 14 forbundne bygninger samt et parkeringshus og gælder adresserne Holmens Kanal 2-18, Vingårdsstræde 3, Laksegade 6-8 samt 7-11, Asylgade 1 og Bremerholm 37. Komplekset indeholder omkring 37.000 kvadratmeter kontorareal.

Med venlig hilsen
Danske Bank

Kontakt 

  • Kenni Leth

    Pressechef

    Phone: +45 45 14 14 00
    Email: let@danskebank.dk
  • Jesper Damborg

    Partner, Capital Investment A/S

    Phone: +45 50 50 22 22

Journalister er velkomne til at kontakte os på vores pressetelefon +45 45 14 14 00.