Indholdet hentes
Gå til hovedindhold

Analyseprojekt om den finansielle sektors betydning for dansk økonomi

Danske Bank har finansieret et treårigt analyseprojekt om den finansielle sektors rolle og bidrag, som konsulenthuset Kraka Advisory står bag.

Projektet skal udmønte sig i samlet ni rapporter, der skal afdække på hvilke måder, den finansielle sektor bidrager til vækst, værdiskabelse og velstand i samfundet, og hvordan sektoren kan spille en afgørende rolle i den foranstående omstilling mod en grønnere og mere digital økonomi. 

Ved at finansiere projektet håber Danske Bank at bidrage til ny viden og indsigt om den finansielle sektor i Danmark, som kan danne udgangspunkt for faktabaserede diskussioner om sektorens rolle og bidrag i dag og i fremtiden. 

Peter Mogensen & Carsten Egeriis om projektet


9ba6ddd9-00090258-e9c4bc61

Seneste nyheder

Analyse: Den finansielle sektor bidrager til vækst ved at fremskynde strukturelle omstillinger i samfundet

Den danske finansielle sektor har bidraget til højere økonomisk vækst ved at accelerere strukturelle omstillinger i samfundet, viser ny analyse fra Kraka Advisory. Omstillingen fra landbrugsøkonomi til industri og fra industri til serviceøkonomi blev fremskyndet af den finansielle udvikling, og Kraka Advisory forventer, sektoren vil spille en afgørende rolle i den grønne omstilling.

Læs mere

Høj tillid til bankrådgivere, mens finanssektoren skal arbejde på tilliden 

Stoler danskerne på deres bankrådgiver? Ja, svarer flertallet. Spørger man derimod danskerne om tilliden til den finansielle sektor i det hele taget, er svarene mere kritiske.

Det stiller krav til både Danske Bank og resten af landets banker, siger Carsten Egeriis, administrerende direktør i Danske Bank.

Læs mere

Bankerne skaber vækst og beskæftigelse

Bankerne i Danmark bidrager til vækst og arbejdspladser i lokalområderne gennem deres kernefunktioner, når de kanaliserer penge til de bedste investeringsprojekter.

Når det bliver udført godt, gavner det hele samfundet – også almindelige danskere.

Læs mere

Flere nyheder

  • Danske Bank har finansieret et tre-årigt analyseprojekt om den finansielle sektors rolle i og bidrag til samfundet, som konsulenthuset Kraka Advisory står bag. Formålet er at belyse aktuelle emner og dele viden og indsigter om sektoren, som tilvejebringes af uafhængige analyser baseret på stor økonomisk indsigt og stærke analytiske kompetencer.

    Læs mere

Analyser og faktaark

  • 09. jul 2021Analyse - Den finansielle sektors betydning for samfundet
  • 16. jun 2021Faktaark - Danskernes holdning til den finansielle sektor
  • 13. dec 2021Faktaark - Begrænset konkurspukkel efter coronakrisen
  • 13. dec 2021Faktaark - Klimainvesteringer for 800 mia kr er noedvendige
  • 15. dec 2021Faktaark - Den finansielle sektors rolle i historiske omstillinger af dansk oekonomi
  • 15. dec 2021Faktaark - Hvidvask og KYC
  • 06. jan 2022Analyse - Den finansielle sektor og omstillingen af økonomien