Indholdet hentes
Gå til hovedindhold

Analyseprojekt om den finansielle sektors betydning for dansk økonomi

Danske Bank har finansieret et treårigt analyseprojekt om den finansielle sektors rolle og bidrag, som konsulenthuset Kraka Advisory står bag.

Projektet skal afdække på hvilke måder den finansielle sektor bidrager til vækst, værdiskabelse og velstand i samfundet, og hvordan sektoren kan spille en afgørende rolle i den foranstående omstilling mod en grønnere og mere digital økonomi.

Ved at finansiere projektet håber Danske Bank at bidrage til ny viden og indsigt om den finansielle sektor i Danmark, som kan danne udgangspunkt for faktabaserede diskussioner om sektorens rolle og bidrag i dag og i fremtiden.  

Peter Mogensen & Carsten Egeriis om projektet


9ba6ddd9-00090258-e9c4bc61

Udvalgte nyheder

Stor efterspørgsel efter grønne pensioner

Danskerne er godt tilfredse med deres pensionsselskabs grønne fokus.

Blot 10 procent siger, at pensionsselskaberne prioriterer den grønne omstilling for lidt, viser analysen 'Den finansielle sektors ansvar og muligheder i den grønne omstilling', som Kraka Advisory står bag. 

Læs mere

Grønne billån gør en forskel i den grønne omstilling

Bankernes grønne billån har ført til flere elbiler på vejene. Det viser analysen 'Den finansielle sektors ansvar og muligheder i den grønne omstilling', som Kraka Advisory står bag.

Analysen peger på, at den finansielle sektor med de rette grønne produkter på hylderne dermed kan gavne både klimaet og kunderne. Helt i overensstemmelse med danskernes forventninger til sektoren.

Læs mere

Høj tillid til bankrådgivere, mens finanssektoren skal arbejde på tilliden 

Stoler danskerne på deres bankrådgiver? Ja, svarer flertallet. Spørger man derimod danskerne om tilliden til den finansielle sektor i det hele taget, er svarene mere kritiske.

Det stiller krav til både Danske Bank og resten af landets banker, siger Carsten Egeriis, administrerende direktør i Danske Bank.

Læs mere

Flere nyheder

 • Flaskedrengen, avisbuddet og babysitteren tjener ikke bare penge til en tur i biografen eller nyt tøj i ungdomsårene. De sparer også pengene op, og det gør de i langt højere grad end deres kammerater uden fritidsjob. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Kraka Advisory for Danske Bank.

  Læs mere

 • Grundskoleelever med fritidsjob får i gennemsnit 0,26 point højere karakterer ved afgangseksamen i matematik og dansk i 9. klasse end børn og unge uden fritidsjob.

  Læs mere

 • På trods af rentestigninger viser analyse af Kraka Advisory, at markant faldende boligpriser kan give bedre muligheder for en gruppe af førstegangskøbere i tre af landets største byer. Når priserne på boliger falder, er det nemmere at leve op til kravet om, hvor høj gæld man må stifte – også selv om udgiften til renter stiger.

  Læs mere

 • Bankerne i Danmark bidrager til vækst og arbejdspladser i lokalområderne gennem deres kernefunktioner, når de kanaliserer penge til de bedste investeringsprojekter.

  Når det bliver udført godt, gavner det hele samfundet – også almindelige danskere.

  Læs mere

 • Danske Bank har finansieret et tre-årigt analyseprojekt om den finansielle sektors rolle i og bidrag til samfundet, som konsulenthuset Kraka Advisory står bag. Formålet er at belyse aktuelle emner og dele viden og indsigter om sektoren, som tilvejebringes af uafhængige analyser baseret på stor økonomisk indsigt og stærke analytiske kompetencer.

  Læs mere

 • Den danske finansielle sektor har bidraget til højere økonomisk vækst ved at accelerere strukturelle omstillinger i samfundet, viser ny analyse fra Kraka Advisory. Omstillingen fra landbrugsøkonomi til industri og fra industri til serviceøkonomi blev fremskyndet af den finansielle udvikling, og Kraka Advisory forventer, sektoren vil spille en afgørende rolle i den grønne omstilling.

  Læs mere

Faktaark & analyser

Unge med fritidsjob sparer mere end dobbelt så meget op som unge uden

 • 24. apr 2023Analyse - Unge med fritidsjob sparer mere end dobbelt så meget op som unge udenFolkeskoleelever med fritidsjob får højere karakterer ved afgangsprøven

 • 20. feb 2023Analyse - Folkeskoleelever med fritidsjob får højere karakterer ved afgangsprøvenHøjere renter og faldende boligpriser kan give nye muligheder for førstegangskøbere

 • 09. jan 2023Analyse - Nye muligheder for førstegangskøbere


Den finansielle sektors ansvar og muligheder i den grønne omstilling

 • 01. jun 2022Analyse - Den finansielle sektors ansvar og muligheder i den grønne omstilling
 • 01. jan 0001Faktaark - Danskernes forventninger til finanssektorens rolle i den grønne omstilling
 • 01. jun 2022Faktaark - Grønne billån
 • 01. jun 2022Faktaark - Stigende fokus på bæredygtighed i finanssektoren
 • 12. jul 2022Faktaark - Danskerne vil have grønne pensionerDen finansielle sektors betydning for samfundet

 • 09. jul 2021Analyse - Den finansielle sektors betydning for samfundet
 • 16. jun 2021Faktaark - Danskernes holdning til den finansielle sektor


Den finansielle sektor og omstillingen af økonomien

 • 06. jan 2022Analyse - Den finansielle sektor og omstillingen af økonomien
 • 13. dec 2021Faktaark - Begrænset konkurspukkel efter coronakrisen
 • 15. dec 2021Faktaark - Den finansielle sektors rolle i historiske omstillinger af dansk oekonomi
 • 13. dec 2021Faktaark - Klimainvesteringer for 800 mia kr er noedvendige
 • 15. dec 2021Faktaark - Hvidvask og KYC